Disclaimer en privacy statement

 

Gegevensbescherming en privacy zijn onderwerpen die we bij Van Tilburg Ravenstein B.V. serieus nemen. We bewaren en bewaken deze persoonsgegevens zorgvuldig en streven naar de grootst mogelijke transparantie over wat wij doen met persoonsgegevens en waarom wij dit doen.  Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG 2016/679). Het privacy statement is voor het laatste gewijzigd op 8 augustus 2018. 

 1. Wie is er verantwoordelijk voor je gegevens? 

 2. Welke persoonsgegevens worden er verzameld en met welk doel? 

 3. Bescherming en locatie van jouw persoonsgegevens 

 4. Met wie delen wij jouw gegevens? 

 5. Websites van derden 

 6. Jouw Rechten 

  

1. Wie is er verantwoordelijk voor je gegevens? 

De verantwoordelijke voor alle hieronder genoemde verwerkingen van persoonsgegevens is: Van Tilburg Ravenstein B.V. (hierna: “Van Tilburg”), Saksenweg 2-4, 5371 CB, Ravenstein, KvK-nummer: 16054322. Dit is tevens het bezoekadres van onze winkel.

Je kunt ons ook bereiken via e-mail: info@vantilburg-ravenstein.nl of bel met onze klantenservice +31 (0)486 411 490. Vragen over ons privacy statement of privacy in het algemeen kun je richten aan info@vantilburg-ravenstein.nl of per post: Saksenweg 2-4, 5371 CB, Ravenstein ter attentie van Privacy Team. 

 

2. Welke persoonsgegevens worden er verzameld en met welk doel? 

2.1 Van Tilburg klantenkaart 

De Van Tilburg Ravenstein Klantenkaart is onderdeel van het loyalty programma. Deze basisgegevens gebruiken we voor een goede dienstverlening. 

Welke persoonsgegevens worden opgeslagen voor Mijn Van Tilburg klantenkaart?  • Voor- en achternaam  • Geslacht  • Adres  • Telefoonnummer  • Geboortedatum  • E-mailadres  • Toestemming e-marketing  • Informatievoorkeur  

Doel: Deze informatie wordt gebruikt om je gerichte informatie en aanbiedingen te sturen via post en e-mail, waaronder de persoonlijke waardecheque en persoonlijk geadresseerde mailings. Deze informatie kan ook gebruikt worden om antwoord te geven op jouw servicevragen.  

Wettelijke grondslag: Toestemming  

Bewaartermijn: Je gegevens worden bewaard zolang de klantenkaart actief wordt gebruikt. Na 3 jaar van inactiviteit wordt de klantenkaart opgeheven en de gegevens verwijderd. Wil je geen gebruik meer maken van deze service dan kun je jouw gegevens laten verwijderen. Dit kan door contact op te nemen met ons via info@vantilburg-ravenstein.nl of per post: Saksenweg 2-4, 5371 CB, Ravenstein ter attentie van Privacy Team. We zullen jouw persoonsgegevens direct verwijderen. 

2.2 Nieuwsbrief  

Welke persoonsgegevens worden opgeslagen voor de verzending van je nieuwsbrief?  •Voor- en achternaam  •E-mailadres  •Toestemming e-marketing  •Merkvoorkeuren  •Eventueel extra informatie die je zelf vrijwillig aan ons hebt vertrekt om je account te verrijken  We sturen regelmatig digitale nieuwsbrieven. Bij het aanmelden van de nieuwsbrief vragen we naar algemene informatie. Zo willen we bijvoorbeeld weten of je man of vrouw bent om zo voor jou interessante informatie te sturen. Via link-tracking wordt ook gemonitord of je vanuit de nieuwsbrief doorklikt naar de website.  

Doel: Nieuwsbrieven zijn voor ons een marketinginstrument om jou te informeren over lopende acties, nieuwe collecties en andere nieuws.  

Wettelijke grondslag: We sturen jou e-mailings omdat je hier toestemming voor hebt gegeven.  

Bewaartermijn: De nieuwsbrief blijft verstuurd worden zolang er geen afmelding is ontvangen. Je kunt jezelf te allen tijde uitschrijven door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken. Inactieve e-mailadressen worden na 3 jaar verwijderd. 

2.3 Bezoek aan de winkel  

a) Wifi-netwerk in de winkels  In al onze vestigingen bieden we je een gratis Wifi-verbinding. Om een verbinding tot stand te kunnen brengen zijn er gegevens die automatisch worden gedeeld tussen het netwerk en je telefoon, tablet of laptop. 

Welke persoonsgegevens worden opgeslagen bij het gebruik van het Wifi-netwerk in de winkel?  •MAC-adres  •Locatie en tijd  •Apparaat eigenschappen  

Doel: Deze gegevens worden enkel verwerkt om de verbinding technisch tot stand te brengen.  

Wettelijke grondslag: Door vrijwillig gebruik te maken van het Wifi-netwerk stemt u automatisch in met deze verwerking.  

Bewaartermijn: Nadat de verbinding is beëindigd worden de gegevens maximaal 2 uur bewaard en daarna automatisch verwijderd.  b) Cameratoezicht  We maken gebruik van cameratoezicht in onze filialen. De camera’s zijn herkenbaar aanwezig en je wordt hierover geïnformeerd bij binnenkomst.  

Doel: Dit doen we ter bescherming van onze producten en de veiligheid van onze klanten en medewerkers.  

Wettelijke grondslag: Gerechtvaardigd belang  

Bewaartermijn: Camerabeelden worden maximaal 4 weken bewaard tenzij er een concrete rede is om deze te verlengen zoals de afhandeling van een incident. 

2.4 Social media  

Van Tilburg Ravenstein is actief op Facebook en Instagram. We monitoren de waardering van onze berichten op basis van het aantal gedeelde berichten en “likes”. Via deze kanalen monitoren we ook welke berichten en klachten er over Van Tilburg Ravenstein worden geplaatst. In dat geval kan het zijn dat we op basis van bestaande gegevens binnen Van Tilburg Ravenstein of via een reactie op het bericht proberen om contact met je te zoeken om onze service te optimaliseren.  Ondergenoemde persoonsgegevens worden enkel reactief verwerkt als daar aanleiding voor is.  •Openbaar profiel  •Geplaatste berichten  • Welke acties je uitvoert op advertenties en gesponsorde inhoud  

Wettelijke grondslag: Gerechtvaardigd belang  

Bewaartermijn: Deze informatie wordt 3 jaar bewaard totdat de klacht is afgewikkeld. 

2.5 Servicevragen 

Van Tilburg Ravenstein probeert je zo snel en goed mogelijk antwoord te geven op jouw vraag of klacht. Om hieraan te kunnen voldoen worden er gegevens gevraagd en ingezien. De medewerkers  behandelen jouw klacht of vraag altijd discreet en gaan ook zodanig met jouw gegevens om. 

Welke persoonsgegevens kunnen worden gebruikt d bij het behandelen van je vraag of klacht?  •Voor- en achternaam  •Contactgegevens  •Demografische gegevens (zoals geslacht, leeftijd en woonplaats)  •Voorkeuren bijvoorbeeld in relatie tot merken, producten en stijlen  •Eventueel extra informatie die je zelf vrijwillig aan ons hebt vertrekt om je vraag of klacht toe te lichten.  •Als je via de chatfunctie contact opneemt dan worden ook het IP-adres, en de chatconversatie verwerkt.  

Doel: De persoonsgegevens worden gebruikt en geraadpleegd om jouw klacht of verzoek te behandelen.  

Wettelijke grondslag: Overeenkomst  

Bewaartermijn: Deze informatie wordt bewaard tot 3 jaar nadat de klacht is afgewikkeld. 

 

3. Bescherming en locatie van jouw persoonsgegevens  

Jouw persoonsgegevens worden alleen opgeslagen op eigen, lokale servers en externe servers in Nederland.  Deze worden beveiligd door passende technische en organisatorische maatregelen zodat uw persoonsgegevens zo goed mogelijk zijn beschermd tegen verlies of enige vorm van oneigenlijke verwerking. Zo maken wij gebruik van een firewall en zijn er versleutelingsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat onbevoegde derden toegang hebben tot gegevens. Websites en webshop zijn beveiligd door middel van SSL. 

Onze klantgegevens worden opgeslagen op beveiligde systemen en de informatie is alleen beschikbaar voor de personen die op basis van zijn of haar functieprofiel toegang nodig hebben tot de klantgegevens. De medewerkers die toegang hebben tot de gegevens worden vooraf getraind en geïnstrueerd hoe met deze gegevens om te gaan.  Met de partijen die we nodig hebben voor onze diensten en de levering van onze producten hebben we verwerkingsovereenkomsten afgesloten om te waarborgen dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt op de manier zoals in dit privacy statement is vermeld. 

 

4. Met wie delen wij jouw gegevens?  

Voor een goede dienstverlening delen we persoonsgegevens met partijen waar wij van afhankelijk zijn voor onze dienstverlening. Denk aan partners voor bezorging en een derde leverancier die jouw maat net wél op voorraad heeft. Zij mogen deze gegevens alleen gebruiken namens Van Tilburg Ravenstein tenzij ze zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van jouw gegevens. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden.  Er kunnen ook wettelijke verplichtingen zijn waarbij we persoonsgegevens moeten delen. Ook als er sprake is van bijvoorbeeld vermoede van fraude of wanneer vitale belangen van personen in het gedrang komen zullen jouw gegevens zonder toestemming gedeeld worden met instanties die bevoegd zijn om deze persoonsgegevens te verwerken. 

  

5. Websites van derden  

Onze website kan linken naar websites van derde partijen. We hebben geen zeggenschap over de inhoud en/of beheer van deze websites. Op deze sites is een andere privacy statement van toepassing. Het privacy statement van Van Tilburg Ravenstein is dus alleen van toepassing op de gegevens die door Van Tilburg Ravenstein zijn verkregen. 

  

6. Jouw Rechten 

6.1 Inzage, gegevens overdragen of bezwaar maken tegen gebruik van persoonsgegevens  

Uiteraard heb je zelf controle over je persoonsgegevens. Wil je inzage in de persoonsgegevens die wij van jou bewaren en een kopie ontvangen of wil je jouw gegevens overdragen aan een derde? Stuur een mail met je verzoek naar info@vantilburg-ravenstein.nl. Of laat het ons weten per post: Saksenweg 2-4, 5371 CB, Ravenstein ter attentie van Privacy Team. Op deze manier kan je ook bezwaar maken tegen het gebruik van je gegevens voor marketingdoeleinden.  Omdat we zeker willen weten dat we met de juiste persoon communiceren kan het zijn dat we aanvullende informatie van je vragen om je identiteit vast te stellen. Zorg bij jouw verzoek ook dat we contact met je kunnen opnemen voor vragen of bevestiging van het verzoek. Het verzoek wordt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 7 werkdagen beantwoord. 

6.2 Gegevens wijzigen  

Wil je je gegevens wijzigen of de verwerking van je persoonsgegevens beperken? Stuur een mail met je verzoek naar info@vantilburg-ravenstein.nl. Of laat het ons weten per post: Saksenweg 2-4, 5371 CB, Ravenstein ter attentie van Privacy Team. Op deze manier kan je ook bezwaar maken tegen het gebruik van je gegevens voor marketingdoeleinden.  Het verzoek wordt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 werkdagen verwerkt. 

6.3 Klachten  

Ben je het niet eens met de manier waarop wij omgaan met jouw vraag of verzoek aangaande privacy dan heb je het recht om contact op te nemen met de Autoriteit Persoonsgegevens https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.